11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Designul interior al casei de vacanta

Aerul proaspat al primaverii ne impulsioneaza sa ne gandim si la aspectul casei de vacanta atunci cand creionam bugetul de amenajare si redecorare a locuintei noastre. Ar fi pacat ca daca dispunem de un loc destinat evadarii din rutina sa neglijam modul in care acesta este proiectat si sa lasam la intamplare atmosfera pe care o cream in propriul spatiu de relaxare.

Casuta sau apartamentul de vacanta sunt sinonime cu locul in care ne reculegem, ne incarcam pozitiv, locul din care ne luam energia pentru a putea finaliza proiectele care ne ocupa tot restul timpului. O astfel de locatie nu poate fi decat una optimista, luminoasa si plina de voie buna.
Fie ca optam pentru o atmosfera romantica, un ambient foarte utilat si functional sau din contra preferam simplitatea, stilul de decorare al locuintei de vacanta ne reprezinta poate chiar mai mult decat spatiul de acasa.
Putem sa ne gandim la un amalgam de stiluri, de bun gust, fara sa ne fie teama de vre-un ochi critic, fara sa facem concesii in design in favoarea utilului dar totodata fara a scapa din vedere faptul ca rezultatul final ar bine sa fie unul placut si armonios. O amenajare care combina modern, urban, industrial cu un usor iz rustic ar putea surpinde placut intr-o locuinta de vacanta si cu siguranta ne-ar impresiona la fiecare vizita.

Casa de vacanta este pe langa un spatiu de relaxare si locul nostru de suflet, fiecare incapere poate gazdui ceva din trecutul nostru, de o mare parte din elementele prezente in amenajare ne leaga o poveste, aici ne putem expune la loc de cinste diferite colectii, obiecte decorative la care am renuntat in diverse perioade de redecorare si alte piese importante pentru noi.

E importanta bineinteles si locatia in care avem casa de vacanta, daca e vorba de o locuinta la munte atunci materialele folosite in amenajare vor fi de obicei cele naturale, lemn masiv, piatra, covoare din blanuri, tesaturi grele din lana s.a.
Daca ne referim la o amenajare mai aproape de mare materialele vor fi mai usoare, textile vaporoase, culori vesele, aprinse, bambus, decor alb, pardoseli din parchet nisipiu.

Concediul poate reprezenta o parte din putinul timp pe care il dedicam hobby-urilor noastre si atunci ar fi bine sa avem acest lucru prevazut in amenajarea casei de vacanta, fie ca vorbim depre un spatiu destinat acestor activitati, despre spatii de depozitare sau alte aspect pe care e bine sa le avem in plan.
Natura este de-asemenea o prietena pe care s-ar putea sa o respectam mai mult in vacanta iar daca intentionam sa avem cateva plante in locuinta de vacanta atunci va trebui sa ne gandim la felul in care vor fi intretinute in timpul in care nu suntem in aceasta locatie, de preferat ar fi sa le alegem si sa le pozitionam in asa fel incat sa se dezvolte natural, intr-un spatiu exterior.

Prin amenajarea locuintei de vacanta este important ca cream un spatiu frumos, elegant, nu neaparat extravagant, calduros si primitor, efectele scontate de implinire, prospetime, lumina, pozitivism si revigorare nu pot fi decat benefice asupra oricarui vizitator.

Koncepto ne poate ajuta la decorarea spatiului in care urmeaza sa ne petrecem vacantele anului acesta, trebuie doar sa cerem ajutorul.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.