11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Designul Toscan transforma interioarele in resedinte fascinante

Toscana, regiunea din centrul Italiei este recunoscuta pentru vinurile sale insa si pentru partimoniul sau artistic – arhitectura, pictura, sculptura, muzee, si desi nu neaparat am anticipa regiunea ne surpinde cu influente si in domeniul designului interior printr-un stil Toscan. Am putea spune despre acest stil ca este printre cele care se pastreaza atemporale, iar alegerea lui devine de fapt optiunea pentru o metoda populara de a adauga caldura, confort si multa liniste oricarui interior.
Prin accentele rustice, culorile si materialele naturale, ambianta toscana aduce cu ea si o atmosfera romantica sugerata de vile frumoase de la tara, pajisti inflorite, campuri de grau si podgorii insorite ale Italiei, lumea veche. Se spune despre acest stil ca se distinge si printr-o frumoasa paleta de culori, potrivita unei picturi pe panza ce semnifica un apus de soare.

Elemente esentiale si primordiale in designul interior toscan sunt: piatra, pamant, lumina, apa si lemn. Din aceste elemente deriva evident materialele folosite in amenajarile toscane. Pot fi adesea materiale aduse din amenajarile exterioare – caramida, piatra naturala, teracota, dale de argila, lemn de esenta tare, fier, grinzile din lemn, toate completeaza decorul toscan si conlucreaza pentru o atmosfera calma. Formele sunt arcuite, trasaturi comune pentru arhitecturi toscane.

Texturile joaca un rol important in amenajare. Peretii sunt tencuiti brut, sau pot avea o textura imitata prin vopsea, iar interioarele pot impresiona prin tavane cu grinzi rustice. Pardoselile sunt de asemenea esentiale in construirea corecta a decorului. Pot fi din lemn de esenta tare sau chiar din piatra naturala, Italia fiind recunoscuta pentru aleile sale pietruite, ori putem opta pentru greso-granit in culori specifice stilului.

Culorile utilizate in amenajare sunt calde, inspirate de vii zemoase, campuri auri, cereale, paie, plantatii de maslini, ziduri vechi din piatra – putem folosi crem, auriu, galben, verde oliv, nuante visinii, rosu, chihlimbar stralucitor. Fierul forjat si alte metale modelate sunt ingrediente cheie ale designului interior toscan, folosite pentu mobilier, in rame sau corpuri de iluminat, pentru decorarea peretilor s.a.
Piesele de mobiler au statura egala ca marime, pentru echilibru si armonie, au un aspect rustic si sunt decorate manual, din lemn cu nuanta inchisa. Mesele, scaunele pot purta decoratiuni metalice din fier forjat, asemenea cadrelor de pat din dormitoare. Mobilierul poate avea si sculpturi manuale in lemn.
Tapiteriile tesute sunt de foarte mare efect, insa sunt si mai greu de gasit. Semineele din piatra sunt foarte importanta puncte de focalizare vizuala si pot avea o constructie deosebita, pentru a reda incaperii o imagine perfecta.
Obiectele decorative si accesoriile ne vor ajuta sa facem o legatura cu trecutul, coloane romane decorative, busturi, oglinzi arcuite, colectii de arta, fotografii vechi, urnele clasice sau alte vase ceramice se incadreza perfect in decorul toscan. Piesele vechi stabilesc o anume stare de spirit.
Putem aduce cosuri cu fructe sau flori proaspete, uneori colectii de flori uscate daca le agreem, sfesnice realizate din fier, lemn sau lut, rafturi de vin sau orice alte obiecte de decor care ne ajuta sa incorporam elementele de baza ale stilului.

Decorul toscan este unul foarte relaxant atunci cand este corect construit, iar daca mai suntem si indragostiti de regiunea pe care o promoveaza atunci am putea spune ca este optiunea ideala. Koncepto va poate oferi suport pentru o astfel de amenajare, asteptam cu interes sa ne impatasiti gandurile pe care le aveti cu privire la interioarele cu astfel de influente.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.