11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Eleganta, confort si stralucire – imperativele anului 2012 in design interior

Concluzia anului 2011 este aceea ca nici situatia econimica a lui 2012 nu ne prea incurajeaza la schimbarea locuintei insa putem adauga caselor noastre un plus de confort. Conceptele in design interior se bazeaza pe cateva elemente simple: libertate, farmec, optimism, surpriza. Focusul pe propria noastra personalitate si atentia la detalii isi pot aduce aportul in amenajarea unor interioare placute si confortabile.

In tendinte apar idei inovative, interesante in decorare, camere de lux, camere de relaxare foarte impresionante, caracterul personalizat al interioarelor, mai mult decat pana acum devin mai apreciate si designul confortabil, stilul elegant, materialele pretioase si culorile luminoase.
Materiale exotice, combinatii unice de culoare, idei si mixturi interesante, libertatea de a alatura nuante luminoase celor mai intunecate, materiale traditionale in acelasi decor in care s-au folosit si materiale ce au fost catalogate ca fiind luxoase, combinatii de linii simple cu idei inedite in design, toate sunt recomandari din tredul actual in amenajarea interioara. Tendinte foarte impunatoare observam ca sunt schemele de culori mai putin comune si mixul de materiale.
Compozitii stralucitoare, suprafete lucioase si elegante, culori vibrante intra in combinatie cu tonuri de culori gri, alb, auriu, argintiu, materialele sunt pretioase, mobilierul are un design foarte confortabil si estetic iar in 2012 remarcam foarte multe detalii interesante ale piselor de mobilier.

Culorile anului sunt atractive si vesele. In schemele de culori mai pretioase ce emana un aspect foarte chic remarcam culorile calde, inchise, cremoase, nuante profunde ce reproduc culorile pietrelor pretioase si semipretioase. Optiunea pentru tonuri de galben, smarald, rubin, safir, ametist, auriu, maro, crem, fildes, gri deschis, devine o tendinta moderna de proiectare a culorii in anul 2012.

Un melanj de tesaturi matasoase, lana pretioasa, catifea, diverse alte tesaturi, otel inoxidabil, lemn, caramida, piatra naturala, plastic lucios prelucrat la o calitate inalta, metale, marmura, piele, sticla – toate folosite pentru a crea contraste puternice. Spre exemplu sculpturile din lemn pot fi asezate in interioare cu decor contemporan si concureaza cu un amestec de accesorii din alt interior.
Oglinzi mari, gresie oglinda, tapet cu cristale swarovski, detalii din metale pretioase pentru o mai buna reflectie a luminii in interioare, sunt elemente care adauga farmec si caracter unic designului interior.

In 2012 peretii ii vom vopsi in culori moderne, in background putem avea si un tapet cu imagini placute, inspirat din natura – cu flori, frunze, ramuri, ecostyle si foarte chic. Detaliile sunt complexe, diverse scuplturi – in lemn sau alt material, solutii ingenioase de iluminat, desene si picturi personalizate.

Asadar tendintele anului ne aduc in vizorul proiectoarelor combinatii frumoase de materiale traditionale, moderne si exotice, stiluri diferite,culori etnice, decoruri calde si vesele, interioare stilate dar si confortabile si o personificare a ambientului. Poate parea complicat insa viziunea unui designer Koncepto cu siguranta ne va scoate din incurcatura, noi stabilim necesarul iar el ne spune cum il incadram in tendintele anului 2012 din desinul interior.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.