11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Fashion si designul interior, o interconectare naturala

Interconexiunea dintre inovatiile din domeniul vestimentar si cele din domeniul designului interior este foarte bine cunoscuta si apreciata in ultimii ani. Aceasta ni se dezvaluie prin tendinte comune, scheme de culori utilizate in ambele domenii, modele, idei, teme si concepte similare ca initiativa si reinventate sau transpunse diferit in fiecare mediu.
Pentru aceia dintre noi pasionati de moda si dornici mereu de a fi in tendinte si la curent cu ultimele colectii ale designerilor celebri, poate nu este o noutate dar cu siguranta este o veste buna faptul ca putem aduce in amenajarea interioarelor locuintei noastre o serie de elemente inspirate din fashionul actual sau consacrat.

Adesea noile tendinte din designul interior, culorile cele mai in voga pentru amenajari si tematicile pe care le abordam in amenajari sunt preluate imediat dupa ce au fost stabilite in moda. O tinuta moderna si un interior fashion transmit aceleasi sentimente de multumire si satisfactie, de asemenea ambele comunica printr-o eleganta discreta si printr-un limbaj pretios.

Daca vrem sa analizam succint trendurile din ultimii ani observam ca in perioadele in care in moda au devenit populare printurile animale sau florale, formele geometrice sau modele transpuse din diferite pattern-uri acestea sunt preluate si utilizate si in completarea stilurilor designului interior.
De asemenea in momentul in care culorile vibrante pe care le purtam au adus pozitivism si dinamism in cotidian acestea au inceput sa se regaseasca si in accesorizarea interioarelor si in conceptia pieselor de mobilier.

Anul acesta, mentionam si intr-un material anterior, piesele pe care le alegem pentru decorare pot avea un aspect prafuit, vintage dar le vom armonizam folosind piese dimanice, imprimeuri indraznete, forme abstracte, forme organice inspirate din natura cam acelasi fenomen se intampla si in moda, unde au fost reinterpretate croiuri vintage si actualizate imprimeuri din dulapurile bunicilor.
Atat in fashion cat si in design interior simplitatea poate deborda de eleganta si poate fi extrem de sugestiva. Albul dar si culorile tari, dominante roz, rosu, fucsia, portocaliu, turcoaz, verde sunt nuante prezente atat in tinutele vestimentare prezentate pe podium cat si in amenajari sugerate anul acesta la Salone del Mobile din Milano.

Culorile de baza in amenajare pot fi si cele inspirate din natura si aceleasi nuante le intalnim si in tinutele simple si elegante pretios accesorizate recomandate pentru a fi purtate in toate sezoanele 2011 de pana acum.

Asemenea modului in care preferam sa purtam anumite tinute sau creatii vestimentare vom prefera sa ne amenajam locuita intr-un anumit stil, iar ambele optiuni reflecta ceva din personalitatea noastra a fiecaruia.
Asemenea modului in care o vedeta apeleaza la un designer care ii va defini un stil pe care ar fi bine sa il promoveze, noi putem apela la sfaturile unui designer care sa proiecteze impreuna cu noi spatii personalizate pentru stilul propriu de viata.

Un astfel de designer gasiti la Koncepto, nerabdator sa impartaseasca din creativitatea si experianta lui, trebuie doar sa ii scrieti pentru a intra in legatura cu el si proiectul poate incepe si poate fi adaptat la fashion sau nu, depinde cat de conservatori suntem.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.