11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Piatra decorativa in amenajarile interioare

Piatra ornamentala are o poveste foarte veche, mai veche decat oricare dintre noi, am putea spune ca noi am invatat de la ea unde si cum o putem folosi astfel incat sa aducem in spatiile noastre o atmosfera calda.
Impactul vizual, textura, culoarea naturala, rezistanta la uzura, usurinta in aplicare si folosire sunt doar cateva atuuri care ne fac sa nu ne mai intrebam de ce acest material poate fi folosit de atata vreme in absolut orice stil de amenajare reusind sa satisfaca si cele mai pretentioase si extravagante cerinte.

Aproape orice locatie poate dobandi o nota sofisticata odata amenajata cu piatra decorativa, fie ca vorbim de o curte, de gradina interioara sau exterioara, de o alee, de o strada, de o fantana, de semineu, de un etaj, de un perete, de o scara, de un gard, de un bar, despre obiecte decorative, despre coloane sau capiteluri si ce ne-ar mai putea trece prin minte, toate au in comun o imagine de distinctie, rafinament si eleganta.

Faptul ca exista mai multe tipuri de piatra nu este o noutate si nici nu vrem sa il prezentam in felul acesta. Am vrea sa amintim insa importanta alegerii tipului de roca ornamentala potrivit pentru a-l folosi in amenjare sau constructie. Pe langa acest rol pe care si-l asuma un designer conteaza si alegerea acelor elemente de arhitectura care prin finisare sa poata fi asociate cu alte materiale, fie ca ne referim la mobilier sau la orice altceva, astfel incat imaginea rezultata sa fie una armonioasa.

Si daca tot aducem in atentie acest subiect am putea trece in revista si cateva roci ornamentale mai exploatate astazi.
Marmura:
– apreciata inca din antichitate ne incanta prin varietatea de culoare si este utilizata in toate orasele mari din lume, in spatii publice mari dar si in spatii private pentru fatade, scari, placaje interioare s.a.
Ne aminteste de edificii grandioase precum Taj Mahalul si are multiple variante de utilizare, sculpturi, pardoseli, placaje, mozaicuri si alte elemente arhitecturale.

Granitul:
– cu peste 500 de tipuri cunoscute in lume si o gama coloristica practic nelimitata este un bun aliat prin rezistenta la uzura sau factori atmosferici si a marii diversitati de modalitati de prelucrare.
Il vedem cel mai adesea in pavaje dar si in seminee,trepte, garduri, blaturi, mese sau alte piese de mobiler.

Andezitul:
– este cel care se preteaza la o gama larga de lucrari tipice pentru exterior fiind un material cu caracteristici fizico-chimice si mecanice exceptionale, il folosim pentru dale de trafic, borduri, placaje, pardoseli si altele.

Travertinul:
– reprezinta milenii de istorie, arta si viata cotidiana, nu are limite de utilizare, ne duce cu gandul la Collosseum, este un material care are rolul de a pune in valoare ideile arhitectilor si designerilor prin legatura pe care o creaza intre resursele naturale si cele legate de activitatea omului.

Calcarele:
-sunt rocile cele mai accesibile, prin faptul ca exploatarea lor este mai facila, dar si cele mai apropiate de sufletul nostru si cele mai prietenoase, ne amintesc si de Piramide. Pentru a pune in valoare calitatile calcarului care tin de latura artistica este necesar sa il folosim in ambientele in care se preteaza. O piatra naturala pe care o putem folosi in orice spatiu ne dorim ceva cu adevarat frumos, cald si prietenos dar obligatoriu vom tine cont de restrictiile firesti impuse de caracteristicile fizico-chimice. Piatra de calcar o utilizam pentru placaje, elemente de arhitectura cu tenta rustica, clasica sau moderna, este un material potrivit si pentru sculpuri, seminee, trepte si nu numai.

Concluzionam deci ca pentru a oferi personalitate unei locatii optiunea decorarii acesteia folosind roca ornamentala este o solutie pe care o recomandam si reprezinta un subiect pe care dorim sa il mai discutam si in viitorul apropiat referindu-ne punctual la beneficiile solutiei in amenajarile interioare, apoi in cele exterioare, vom analiza cum folosim piatra decorativa in fiecare incapere din casa, vom spune povestea semineului cu piatra naturala si asteptam si alte sugestii de abordare.

Si daca intre timp v-a venit vreo idee sau aveti pentru noi o noutate asteptam cu nerabdare sa ne scrieti.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.