11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Piatra naturala, o alegere potrivita si pentru amenjarile exterioare

Piatra naturala a inceput sa fie folosita in constructii acum mii de ani, urmand ca ea sa fie preluata, nu de ieri de azi, si in amenajarile exterioare. Limitele utilizarii pietrei naturale in designul exterior sunt doar cele ale imaginatiei, odata ce tipul de piatra a fost corect ales impreuna cu un specialist. E suficient sa ne gandim la primidele din Egipt pentru a sti ce ne inspira piatra naturala, atunci cand este folosita in exterior.

Piatra naturala poate oferi o imagine artistica, pune in valoare arhitectura si subliniaza stiluri de amenajare, este fara discutie un element care adauga caracter si personalitate exteriorului amenajat sau reamenajat.

Atmosfera pe care o cream utilizand piatra poate fi una traditionala, clasica, contemporana si indiferent daca estetica este una rustica, moderna sau eleganta elementele din piatra naturala vor fi incorporate in design si vor armoniza excelent cu alte materiale pe care le vom alege, fie ca ne dorim sa mai folosim si lemn, fier forjat sau alte materii.
Piatra ornamentala poate fi folosita in variate moduri in designul exterior cert este faptul ca oricare va fi modalitatea de utilizare pe care o alegem impactul vizual va fi unul memorabil si investitia va fi una durabila si functionala. Putem alege spre exemplu placari exterioare cu piatra, fie ca vorbim de fundatii, ziduri, garduri sau socluri roca ornamentala ne ajuta in constructia unor placaje decorative deosebite, placarile cu piatra pot fi deosebit de eficiente in cazul caselor cu doua sau mai multe nivele evidentiind cu succes detaliile arhitecturale.

Atunci cand nu ne dorim un placaj exterior complet al pereteului putem opta pentru incadrarea usilor sau ferestrelor, atat in cazul intrarilor cat si al geamurillor acestea pot deveni puncte centrale de focalizare daca sunt puse in evidenta prin utilizarea pietrei. Rocile mai pot fi folosite si pentru pavarea scarilor exterioare dar si pentru constructia balustradelor care le vor sutine. Si pentru ca am mentionat placarile trebuie sa spunem ca acestea vor deveni utile in momentul in care suportul este deja construit din beton, insa piatra naturala poate constitui ea insasi materie prima pentru ridicarea unor ziduri de separare, garduri, porti, diverse sculpturi sau coloane, fantani, elemente decorative sau chiar piese de mobilier pentru exterior.

Foarte inspirata ni se pare si ideea de a utiliza piatra in amenajarea gradinii, asta pentru ca materialul in sine este unul natural si se incadreaza in peisaj, fie ca vom trasa o alee, vom folosi banci si scaune din piatra, vom construi o fantana sau mai mult decat atat, vom merge pana la a construi un semineu de exterior din piatra cu siguranta ne vom putea bucura de un spatiu al recreerii care ne va inspira liniste si caldura.

Putem constata cu incantare ca piatra naturala poate inlocui nenumarate materiale pe care le-am folosit pana acum in amenajarile exterioare iar posibilitatile sunt variate chiar daca ne gandim la o reamenajare, vom fi surprinsi sa aflam spre exemplu ca in loc sa mai folosim lambriurile de lemn, in cadrul din partea de jos a pridvorului casei de vacanta, putem sa alegem sa il ornamentam cu piatra, sau ca in detrimentul grinzilor de lemn a caror varsta a inceput sa poata fi citita putem folosi piloni din piatra ca suport, si exemplele pot continua.

Iar daca am costientizat impreuna beneficiile utilizarii pietrei naturale in designul exterior va invitam cu caldura sa ne scriieti iar consultantii nostri va pot oferi solutii, fie ca este vorba de designul, executia sau proiectarea unui spatiu in care ne dorim sa facem loc pietrei naturale.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.