11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Piatra naturala – potrivita oricarui stil in amenajarile interioare

Remarcam o tendinta, mai recenta sau nu, data de preferinta materialelor naturale in amenajarea spatiului de lucru sau de locuit. Si pentru ca cele mai utilizate sunt lemnul si piatra naturala, am ales sa dezvaluim care sunt motivele pentru care am alege sa investim, timp si incredere mai ales, intr-o amenajare interioara folosindu-ne de piatra naturala, si vom vorbi in special despre piatra de calcar.

Piatra de calcar:
Acesta roca a devenit tot mai populara, atata in amenajarile interioare cu iz traditional cat si in decorul contemporan prin varietatea de forme si finisaje. Daca initial acesta piatra naturala se plia foarte usor pe stilul clasic, astazi observam ca aceeasi piatra se preteaza a intra in armonie cu orice alt stil, de la o nota rustica pana la o viziune moderna pe care o poate da unei incaperi piatra de calcar ne incanta de sute de ani.
Folosirea proeminenta a pietrei de calcar in interior, in detrimentul altor materiale care pot sa nu fie atat de calde si prietenoase, se datoreaza si notei de eleganta si evident impactului vizual ce nu poate fi contestat.

Printr-o scurta documentare aflam ca piatra de calcar poate fi folosita de catre designerul de interior atat pentru placarea peretilor si pardoselilor, cat si pentru realizarea unor scari interioare sofisticate, pentru sclupturi si elemente arhitecturale, pentru seminee cu aspect exclusivist, pentru diverse blaturi si de ce nu pentru relizarea unor obiecte ornamentale unice.
La o analiza mai atenta am recomanda mai putin insa utilizarea calcarului pentru pardoseli, in ideea in care comparativ cu alte pietre naturale pardoseala din piatra de calcar va necesita o atentie ceva mai mare in tratare si ingrijire. Aflam de asemenea ca putem folosi un placaj cu piatra naturala atat pentru a pune in valoare un anumita spatiu, dar la fel de mult succes vom avea si daca ne dorim sa ascundem anumite imperfectiuni.

Recomandam insa cu toata caldura folosirea pietrei de calcar pentru placarea peretilor din bucatarie, baie, living, dormitor ș.a, suprafetele decorate oferind o larga varietate de culoare, texturi si pattern-uri.
Calcarul pur este aproape alb, insa combinat cu impuritati de argila, pamant sau nisip, ne ofera o arie destul de variata de culori, de la alb-bej pana la negru. Cat despre texturi si pattern-uri aflam ca exista mai multe modalitati de prelucrare a pietrei naturale, astfel am putem alege o suprafata slefuita, ciolpita, split face – cu un aspect neregulat sau o suprafata cu aspect natural de stanca. Placarile cu piatra de calcar sunt tot mai cautate nu numai pentru naturaletea lor dar si pentru longevitate si asa cum mentionam mai sus si pentru abilitatea de a se incarda in orice stil si a armoniza usor cu alte elemente de amenajare. Placarea peretilor cu calcar, din antichitate si pana astazi ofera incaperii acelasi aspect unic si de ce nu exotic.

Semineul din piatra de calcar este recunoscut pentru durabiliate si ambientul rafinat pe care il creaza in interiorul caselor, hotelurilor sau altor spatii destinate relaxarii, si am adauga ca aceleasi atribute perfect valabile si pentru scarile de interior construite din piatra naturala. Semineul poate fi executat integral din piatra sau poate fi doar placat cu piatra naturala de calcar, depinde doar de hotararea pe care o luam impreuna cu designerul bazandu-ne pe finalitatea si functionalitatea pe care ne-o dorim.

Desigur daca ne referim la sculpturi si elemente arhitecturale, sau la obiecte ornamentale am putea spune ca prelucratorii gasesc solutii utile si estetice pentru toate personalitatile, poate ca nu ne dorim neaparat o constructie de coloane la iesirea spre tesara dar putem fi atrasi de diverse corpuri de iluminat din piatra naturala, din nou diversitatea de executie ne salveaza, important este sa alegem solutia potrivita pentru noi.

Iar pentru a alege raspunsuri la problemele si pentru ca asa cum de altfel este binecunoscut faptul ca piatra naturala necesita instalare profesionala ne puteti scrie oricand pentru asistenta.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.