11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Stilul scandinav. Simplitate si naturalete

Încăperile scăldate în lumină naturală, lemnul și alte materiale din natură precum și un aspect minimalist și simplu sunt cu siguranță încăperi decorate în stil scandinav (sau nordic). În ultimul timp, acest stil a devenit tot mai popular iar motivele sunt lesne de înțeles: este degajat, funcțional și este potrivit pentru toate categoriile de vârstă. Este un stil confortabil care invită la relaxare,  care emană prospețime și căldură.

Cum recunoști stilul scandinav?

Acest stil de design interior este inconfundabil datorită câtorva elemente, pe care ți le voi prezenta în cele ce urmează:

#Materialele folosite

stilul scandinav

Fiind un stil axat pe un aspect natural, materialele utilizate sunt din natură, cu aspectul caracteristic.

Lemnul  ocupă un loc central în amenajările în stilul scandinav, fiind adesea folosit  în culori deschise sau vopsit alb. Este folosit atât pentru mobilier cât și pentru pardoseli sau decorarea pereților. Totodată, materialele precum piatra decorativă sau fierul forjat sunt elemente de design specifice acestui stil.

Se folosește și sticla, cu precădere pentru elemente funcționale precum măsuțe de cafea, rafturi sau etajere.

La capitolul textile, abundă materiale naturale precum inul, bumbacul, lâna în culori deschise și cu imprimeuri precum:

– Imprimeuri floral

– Imprimeuri zigzag

– Imprimeuri cu motive nordice: fulgi, reni sau brăduți

# Mobilierul în stilul scandinav

stilul scandinav

Piesele de mobilier sunt:

– Ușor de manevrate

– Simple ca design

– Multifuncționale

– În nuanțe deschise

Dacă ai intrat vreodată într-un  magazin IKEA și te-ai uitat la mobilierul de acolo, vei înțelege exact cum arată piesele din stilul nordic. Designul este foarte simplu, cu linii drepte și fără ornamente- practic sunt piese minimaliste.

#Lumina

stilul scandinav

În stilul scandinav lumina  joacă un rol esențial pentru obținerea aspectului dorit. Este important ca încăperile să fie inundate de lumină naturală, ca atare draperiile grele nu sunt utilizate iar perdelele sunt vaporoase și diafane.

# Culorile

stilul scandinav

Paleta specifică este compusă din culori deschise și de cele mai multe ori se folosesc două nuanțe apropiate sau alb și o culoare contrastantă (roșu,albastru etc) pentru a accentua designul. ( culoarea de contrast se folosește în decorațiuni)

Ce culori poți folosi?

– Alb

– Culoarea laptelui

– Unt

– Crem

– Beige

– Galben pai

– Gri deschis

Dar și nuanțe deschise de:

– Turcoaz

– Verde

– Chihlimbar

– Vișiniu

#Plantele

stilul scandinav

Ce ar fi un design inspirat de natură fără plante? În stilul scandinav plantele sunt peste tot: ancorate pe pereți, pe glafurile ferestrelor, pe jos, pe noptiere și pe măsuțe.

Stilul scandinav este impresionant tocmai prin simplitate, care oferă un rafinament inconfundabil. Accentele naturale îl transformă într-un stil de design extrem de apreciat și primitor.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.