11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Designul interior al unei fabrici spaniole reconvertit

Ricardo-Bofill-arhitectInteriorul unei fabrici spaniole a fost aproape in intregime regandit si reproiectat de catre Ricardo Bofill, avand ca finalitate un minunat sediu destinat propriei companii de arhitectura, Taller de Arquitectura.

Background-ul amenajarii este asigurat de peretii neslefuiti ai fostei fabrici, zidurile calde retin parca intreaga istorie a cladirii adaugand amenajarii o doza specifica, intriganta, de caracter.

Fotoliile si canapelele albe sunt alese pentru a umple acest domeniu amplu si pentru a oferi confort si relaxare. Mobilierul este destul de simplu, rafturile liniare de-a lungul zidurilor sunt suporturi excelente pentru randuirea cartilor si expunerea unor elemente decorative si pieselor de arta.

Ferestrele mari asigura patrunderea luminii naturale in interioare si subliniaza inaltimea plafoanelor, ofera o stralucire aparte completata de perdelele diafane ce vin cu un farmec capricios, inedit pentru locatia in discutie.

Intr-un spatiu de luat masa, intr-un stil usor gothic o masa neagra si scaunele alb-negru fac parte dintr-un design pur ce pare a fi greu de perturbat.
ricardo-bofill-factory-conversion-2
ricardo-bofill-factory-conversion-4 ricardo-bofill-factory-conversion-1 ricardo-bofill-factory-conversion-5 ricardo-bofill-factory-conversion-7

Desigul dormitorului este unul remarcabil, patul alb de plus, draperiile magnifice, lampi elegante, rafturi albe si opere de arta bine evidentiate ne incanta si ne fac sa uitam complet destinatia initiala a acestei cladiri.

Nici redecorarea exterioara a cladirii nu pare a fi lasata la voia intamplarii. Vita de vie, si intregul spatiu verde exterior de fapt, par sa incadreze fosta fabrica intr-un spatiu de poveste.
Proiectul-the-factory-realizat-de-ricardo-bofill_ricardo_bofill_taller_arquitectura_santjustdesvern_barcelona_spain_workspace

Designul acestui spatiu pare a fi proiectat special pentru a ne lasa fara aprecieri, dincolo de functionalitate, de inedit si de inovatie. Arhitectura si designul se completeaza perfect si se pun in valoare reciproc.

by Patricia Stroie, blogger Koncepto

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.