11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

O superba amenajare de lux in stil Neo-Baroque

Marcel Wanders, designerul olandez de produs si interior este recunoscut pentru stilul sau aparte, ce se traduce prin linii curate si functionalitate. Este co-fondatorul brandului de design Moooi, companie de succes in cadrul careia este director artistic si este implicat in proiectele unor mari producatori de mobilier si obiecte de design ai momentului precum: B&B Italia, Cappellini, Puma, Bisazza, Poliform, KLM-Royal Dutch Airlines, Flos, Magis, Google, Target, Baccarat si Christofle and M.A.C Cosmetic. Din proiectele de design interior ale acestuia, amintim Grand Kameha Hotel din Bonn, Mondrian South Beach Hotel din Miami, magazinul Villa Moda din Bahrain, Andaz Amsterdam Hotel, precum si diverse resedinte din Amsterdam, Mallorca sau Jakarta.
Declaratia lui:
Sunt un fel de amator, iar amatorii nu sunt foarte siguri de ceea ce fac asa ca incep sa cerceteze si sa vina cu idei noi, pe care adevaratii profesionisti s-ar putea sa le treaca cu vederea.

Proiect: Apartament modern
Locatia: Amsterdam, Olanda

In ciuda aspectului si spiritului retro, interioarele decorate in stil neo-baroque subnicioforma nu pot fi considerate demodate. Aceste amenajari sunt in continuare in topul proiectelor de design interior, exterior si arhitectural.

Secretul si cheia acestor concepte se regasesc intr-o lumina uimitoare, enigma, mister si fantezie toate acestea ascunse undeva printre mobilierul ales, decorul sofisticat, elemente comune si linii arhitecturale diferite. Designul si stilul de amenajare neo-baroque subliniaza o idee a unei amenajari subtile dar extrem de pretioase.

O astfel de resedinta devine un concept special de design modern in stil baroc, combina in mod exploziv si impresionant luxul cu spiritul aristocrat al Olandei.

Interioarele apartamentului prezentat sunt speciale deoarece cea mai mare parte din atmosfera si mediul de aici rezulta in mod direct din stilul de amenajare neo-baroque, folosit pentru a crea o linie fina, frumoasa si eleganta in care sa ne relaxam si sa ne bucuram din plin de putinul timp liber care ne ramane intr-un cotidian incarcat.

Stilul neo-baroque din acest proiect de amenajare este perfect armonizat cu atmosfera orasului in care apartamentul este situat: Amsterdan, Olanda (capitala in care creatorul acestei magnifice idei de amenajare si design interior lucreaza – Marcel Wanders).

Finalizata doar cu un an in urma, aceasta resedinta este mai mult decat un semn de respect pentru o veche epoca de aur, nu este un tribut ci pare a readuce la viata atmosfera trecutului, pusa insa intr-o noua lumina.
In acest concept de design interior gasim mult mai mult decat un lux enigmatic. Mobilierul realizat din lemn de teak si stejar de cea mai buna calitate este o adevarata capodopera.

Pentru alegerea si amplasarea decorurilor, ideile designului interior neo-baroque au fost influentate de stilul retro si cel contemporan absolut.
Cat despre motivele si culorile folosite, putem agrea ca sunt superbe si intreagul ambient ne transpune intr-o lume de basm, parca ireala.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.