11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Un apartament New-Yorkez luxos amenajat in stil design-modern

Exista un dram de preconceptie despre apartamentele luxoase care pentru a afisa o imagine pretioasa ar trebui sa poarte eticheta stilului clasic sau modern.

In fapt luxul poate fi redat in orice stil de amenajare, dovada si acest apartament decorat in stil design cu multe elemente moderne, pe alocuri mai greu de recenzat si de asociat cu orice altceva datorita aspectului foarte personalizat oferit de designerul Jonathan Adler.

Locuinta ce se asterne pe o impresionanta suprafata de 6500 de metri patrati este situata in partea de est a locului in care se implineste orice vis american, New York city. Acest apartament se afla intr-un imobil construit in sec.19, cu o fatada clasica, iar decorul prezentat ocupa 3 etaje si ne da impresia ca parcurgem o poveste vizitandu-i incaperile.
Fiecare dintre interioare are o personalitate foarte puternica, individualitate. Decorurile par a avea foarte putine conexiuni unele cu altele. Apartamentul are un design interior de lux si totusi nu foarte exclusivist, ofera sansa unui public mai larg de a-l alege ca locuinta.

Desi este greu de identificat profilul exact al familei pentru care a fost proiectat ofera un dining modern dar si unul de design, dormitoare foarte mari, spatioase, linvinguri confortabile, bai foarte atent amenajate cu nici un rabat de calitate sau functionalitate.

Un mix reusit de mobilier din registre diferite, din materiale pe care nu neaparat le-am alatura daca am urma reguli standard in decorare, forme variate, linii de inspiratie din perioade diferite. Totul se rezuma la confort, adesea cu o tendinta de maximizare a obiectelor si a mobilierului.

Culoarea vine in interioare prin accesorizare, prin decoratiuni sau elemente din backgound, draperii, imprimeuri, tapiterii, decorarea peretilor.
O parte dintre incaperi se doresc a fi foarte luminoase iar altele sunt mai temperate la acest capitol, chiar difuze. Exista insa mereu un contrast care se creaza in decor.
Solutiile de iluminat sunt destul de complexe, tocmai pentru a nu priva spatiul cu dimensiuni atat de mari de o iluminare eficienta pe tot parcursul zilei.

E drept ca un astfel de design si-ar pierde probabil din farmec si originalitate daca l-am raporta la o scara mai mica.
Este totusi un model despre cum se pot face diferit anumite asocieri si cum se poate iesi din anumite tipare. Este un exemplu de design personalizat pentru mai multe tipuri de personalitati si necesitati intr-un decor urban in care ritmul este unul greu de anticipat, in care adaptarea este esentiala iar timpul se masoara in realizarile concrete.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.