11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Design interior haute couture

Stim despre haute couture ca este un termen fratuzesc care se refera la personalizarea hainelor, dar nu toti stim ca in Franta este un termen protejat ce poate fi folosit doar de anumite branduri care indeplinesc anumite standarde foarte bine definite.
Haute couture in design interior se traduce prin acelasi grad crecut de personalizare, de cele mai multe ori prin folosirea unor materiale foarte pretioase, de inalte standarde de calitate cu o atentie deosebita acordata detaliilor, mai nou exista si tendinta de a introduce in aceste decoruri piese vintage, reciclate.

Putem recunoaste, de ce nu, ca este un stil ce se muleaza mai mult pe cerintele celor pasionati de fashion, excentrici sau nu neaparat, cu siguranta interesati mereu de ce e in tendite, ce e diferit, ce e nou si care sunt elementele cu personalitate si impact vizual foarte puternic.
Un design creativ, nu obligatoriu opulent dar posibil sub eticheta unui designer celebru, aspectul interioarelor haute couture este inconfundabil.
Prin intermediul acestui stil relatia dintre design vestimentar si design interior devine mai putin subtila, sesizam asta si in cazul caselor de moda celebre care reproduc un guler sau o intreaga piesa de imbraminte prin textilele prezente intr-un decor al unei incaperi. Aspectul este in cele mai multe cazuri destul de feminizat.
Branduri celebre producatoare de colectii nelipsite de pe podiumuri incep sa lanseze piese proprii de mobilier care sunt apreciate si pentru materiale insa in special pentru designul houte couture inspirat din trendul curent.
Se spune despre houte couture ca reprezinta societatea la un moment dat, o stare de spirit, ambele la un loc, impartasite publicului si exprimate intr-un mod cat mai autentic. In aceste interioare este important modul de realizare a backgroundului insa nu in directia evidentierii lui neaparat, dat fiind faptul ca este important sa lasam loc restul elementelor din amenajare sa isi spuna povestea, fie ca ne referim la piesele de mobilier sau la accesorii.
Un stil exclusivist, asemenea pieselor vestimentare asupra carora isi pune amprenta, houte couture poate fi un design torelat de unii si adulat de altii, cu concentrare pe detalii, cu o sclipire de creativite, puse fie in slujba decorarii unui spatiu comercial sau a unuia privat rezultatul poate fi unul de proportii.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.