11111
Koncepto
Articole recente Cauta in blog
Aboneza-te la newsletter

Arhiva Parteneri

Mario Buatta despre apartamentul celebrei Mariah Carey: It`s magic!

De obicei cand vorbim despre un apartament facem referire la o locuinta cu doua, trei, patru incaperi. Nu si daca ne aflam intr-o locuinta asemanatoare celei din New York in care gazda noastra este celebra Mariah Carey, pentru ca aici ne vom referi la un penthouse in care putem admira designul impresionat a 3 dormitoare, 5 bai si a altor interioare de living, dining, camere de relaxare, dressing s.a.
In fond, acest apartament ocupa primele trei etaje ale unei foste cladiri de birouri. Locuinta nu ne va impresiona insa numai prin dimensiuni ci mai mult ca sigur si prin aspect si inovatie.

Primul designer al acestui penthouse a fost Mario Buatta, denumit si Prince of Chintz (Printul de creton) un specialist cu 50 de ani experienta in domeniul designului interior, apartamentul a fost astfel decorat la sfarsitul anilor `90.
Stilul de decorare se dorea a fi Art Deco, astazi am aprecia ca accentele glamour sunt destul de evidente. Interioarele impresioneaza prin modul in care luxul, modernul si confortul conlucreaza foarte bine atat in aspect cat si in functionalitate. Arhitectura oferita de catre constructie a fost pastrata iar acesteia i se adauga o proiectie frumoasa insa si confortabila.

Mariah Carey, una dintre cele mai populare voci feminine timp de un deceniu, isi dorea in acest triplex o proiectare a epocii de aur de la Hollywood, iar pentru ca designerul a apreciat ca artista iubeste luxul a creat interioare care asta emana, de la usile argintii, peretii lacuiti in culoare piersicii, pardoseaua placata cu marmura, pana in interioarele de relaxare sau cele dedicate exercitiilor fizice.

Sufletul apartamentului, daca putem face o astfel de asociere, este o zona foarte inteligent proiectata, mai exact impartita in trei spatii cu atributii distincte, o zona de living, o zona de luat masa intr-un cadru intim, iar dupa cina, zona de conversatie este in asteptare.
Relaxarea poate fi surpinsa si redata de mobilierul din living room, patul urias din dormitor, canapelele confortabile sau din home theatre-ul privat. Diningul este imbracat intr-o atmosfera romantica oferita si de corpurile de iluminat opulente, de fapt lumina din intregul apartament nu este una puternica ci din contra, una intr-o aura odihnitoare si misterioasa facandu-ne sa credem ca in fond intreg spatiul este decorat pentru a fi locuit mai mult noaptea.
Sigur ca dintr-o pozitie feminina cel mai invidiat si mai apreciat este designul si componenta dressing-ului, care evident apartinand unei astfel de celebritati precum Mariah Carey nu putea fi decat genial conceput, foarte bine iluminat, foarte spatios si organizat.

Comoara din acest apartament este un pian alb care a apartinut iconului la care se raporteaza Carey, respectiv celebrei Marlyn Monroe.
Nuanta in contrast cu albul pianului este ciocolatiu, pe care o regasim si in interiorul care gazduieste aceasta piesa valoroasa insa si in decorul altor incaperi.

Designerul Mario Buatta declara despre acest apartament “It`s magic!” si cred ca nimeni nu l-ar putea contrazice, cu atat mai mult cu cat designul a fost creat acum cativa ani si am remarca fara prea mult specticism ca se afla inca in tendinte.

© 2020 Koncepto. Toate drepturile rezervate.